Materiaalit

Tuotteidemme päämateriaaleina käytetään kotimaista hirven- ja poronnahkaa.

Luonnonmateriaalien arvo on vaikean saatavuutensa vuoksi noussut, ja tämä kehitys jatkuu 2000-luvulla. Aitoa nahkaa ei voida synteettisesti valmistaa, sillä jokaisella vuodalla on oma rakenteensa – koko, paksuus, väri ja virheet.

Nahkavaateteollisuus on työvoimavaltaista ja monet työvaiheet tehdään käsityönä. Valmistuakseen vaatetusteollisuuden raaka-aineeksi, vuota joutuu käymään läpi jopa yli 70 erilaista työvaihetta.

Nahat valitaan ja leikataan yksitellen käsin.

Hirvi

Hirven nahka on ainutlaatuista. Hirvi on täysin luonnonvarainen eläin, joka on sopeutunut elämään metsässä ja selviämään vuodenajasta riippumatta. Hirven nahassa näkyy ja tuntuu sopeutuminen niin kuumaan kesään kuin kylmään talveen.

Hirven nahka on pehmeää, kuohkeata ja täyteläisen tuntuista. Villieläimenä hirven nahka on hyvin yksilöllistä, joten jokainen

nahka on uniikki, kuten jokainen hirvikin on oma yksilö. Hirvi koetaan eksoottisena jopa Suomessa, puhumattakaan ulkomaista, missä se herättää suurta kiinnostusta. Hirven nahka on myös ekologinen vaihtoehto. Nahkoja ei tuoteta teollisesti vaan nahat saadaan vuosittaisen hirvenmetsästyksen sivutuotteena.

Poro

Poron nahka on hengittävää, lujaa ja kestävää. Nahka on hyvä lämmöneristäjä, talvella lämmin ja kesällä viileä, ja se säilyttää pehmeytensä ja joustavuutensa pakkasessakin. Vahva kuiturakenne tekee nahasta myös tuulta läpäisemättömän.

Poronnahassa on pala pohjoisen luontoa ja mystiikkaa. Poro on olennainen osa Lapin luontoa, yksi pohjoisen tunnusmerkeistä.

Automaation aikana käsityön arvostus on lisääntynyt. Tänä päivänä nahkavaatteita arvostetaan. Nahka on käytännöllinen materiaali, joka ei kaipaa pesua tai silitystä, mutta siihen liitetään myös ylellisyyttä ja luksusta. Nahkavaatteista on tullut nimenomaan ylellisiä arkivaatteita.

Nahka on kestävä materiaali, jonka käyttöikää voidaan pidentää entisestään huoltamalla nahkaa asianmukaisella tavalla.

M & V Brandt
Höyläämönkatu 3
67100 Kokkola

f. 06 8311 756

Postiosoite
PL 528
67100 Kokkola