Historia

Jatkamme nahkateollisuuden perinnettä, jonka isoisäni isä Mats Brandt aloitti 1850-luvulla.

Kokkola on ollut vilkas kauppa- ja merenkulkukaupunki aina 1700-luvun loppupuolelta lähtien. Terva- ja puutavarakaupan lisäksi paikkakuntalaiset kävivät idässä turkiskauppaa ja veivät nahkoja Eurooppaan ja Amerikkaan. Vielä nykyisinkin suomalaisen nahka- ja turkisteollisuuden painopiste on Pohjanmaan rannikkoseudulla.

Me jatkamme tätä nahkateollisuuden perinnettä, jonka isoisän isä Mats aloitti 1850-luvulla.

Isäni Magnus ja setämme Karl Johan perustivat 1920-luvulla nahkatehtaan, jossa valmistettiin niin käsineitä kuin nahka-asuja ja -kenkiä. Isäni myi osuutensa tehtaasta vuonna 1963 ja perusti oman yrityksen, joka kantoi nimeä Brandt & Co. Minä ja veljeni Vidar tulimme yritystoimintaan mukaan vuonna 1974. Vuonna 1996 yrityksen nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa ja yrityksen tuotevalikoimassa alettiin panostaa entistä enemmän erikoisasiakkaille valmistettaviin erikoistuotteisiin (nahkatuotteet, -asut ja -käsineet).

Kiristyvässä kilpailussa on aika ajoin tarpeen tarkastella omia toimintatapoja ja visioita. Lähitulevaisuuden visiomme on olla perinteitä kunnioittava, vahva ja arvostettu toimija omalla alueellamme nahkapukineiden valmistuttajana sekä jälleenmyyjänä ja tarjota asiakkaillemme yksilöllisiä ja laadukkaita pukeutumisratkaisuja vuodenajoista riippumatta.

Vientiä on harrastettu 1960-luvun puolivälistä lähtien

Vientialueina ovat olleet niin Keski-Eurooppa kuin Pohjoismaat. 1970-luvulla vientimaita olivat myös Yhdysvallat ja Neuvostoliitto. 1980-luvulla tuotteita vietiin myös Japaniin.

1990-luvulla tuotantomuodot ja -menetelmät muuttuivat voimakkaasti ja vuodesta 1994 lähtien olemme osittain teettäneet tavaraa ulkomailla oman tuotantomme rinnalla.

M & V Brandt
Pitkänsillankatu 12,
67100 Kokkola

f. 06 8311 756